Certificat energetic Otopeni Voluntari Balotești Corbeanca Ștefănești

Certificatul energetic pentru locuințe sau alte tipuri de clădiri reprezintă un document cu caracter informativ ce oferă date cu privire la consumul de energie.

Când avem nevoie de certificat energetic

Certificatul energetic se eliberează pentru: clădiri de locuit, spații comerciale, clădiri de turism, restaurante, clădiri pentru depozitare sau clădiri de producție, clădiri de sănătate, clădiri de învățământ precum creșe, grădinițe, școli, licee, universități, clădiri de cult, clădiri de cultură, șamd.

Certificatul energetic este necesar la recepția unei clădiri, pentru vânzarea unei clădiri sau la închirierea ei.

Pentru spațiile comerciale certificatul energetic este obligatoriu să fie afișat în spațiul public, într-un loc vizibil.

Certificat energetic Otopeni Voluntari Balotești Corbeanca Ștefănești

Dacă aveți nevoie de un certificat energetic pentru zona Otopeni, Voluntari, Balotești Corbeanca, Ștefănești atunci vă aflați exact unde trebuie.

Putem să vă eliberăm certificatul energetic în doar câteva ore de la primirea comenzii.

În acest sens puteți să ne trimiteți e-mail la contact@formare-specialisti-constructii.ro sau ne puteți contacta la telefon /whatsup 0740.31.22.24.

Certificatul energetic se poate elibera și pentru clădiri aflate într-o altă localitate din România.

Ce informații conține certificatul energetic și de cine este eliberat

Întotdeauna din certificatul energetic veți afla câte energie se consumă într-o clădire pentru: 1) încălzire, 2) preparare apă caldă, 3) iluminat interior, 4) climatizare, 5) ventilare.

Toate aceste informații sunt cuprinse într-un document care poartă chiar această denumire.

Atașat documentului se află și o serie de anexe care oferă informații suplimentare despre clădire.

Certificatul energetic întotdeauna conține informații bazate pe calcule inginerești care țin cont de conformarea clădirii și de natura materialelor de construcție utilizate.

Certificatul energetic se eliberează pentru clădiri, părți de clădire sau apartamente.

După consumul de energie total o clădirea primește și note de la A până la G, în care clasa A reprezintă clădirile cu cel mai mic consum energetic iar clasa G reprezintă clădirile cu cel mai mare consum energetic. Pe scurt clasa A este cea mai bună, clasa G este cea mai slabă.

Certificatul energetic are un format standard și cuprinde două pagini și anexele aferente. Certificatul energetic se eliberează color.

Certificatul energetic este eliberat de un auditor energetic atestat. Acesta trebuie să fie inginer sau arhitect care după o serie de cursuri de formare profesională poate da examen de atestare ca și auditor energetic pentru clădiri.

Atenție: auditorul energetic pentru clădiri nu este și auditor energetic industrial, a nu se face confuzia între cei doi specialiști.

Certificatul energetic se poate elibera de orice auditor energetic, nu contează județul sau adresa unde acesta este menționat în registrul național al audotprilor energetici.

Certificatul energetic versus Auditul energetic

De foarte multe ori se face confuzia între certificatul energetic și auditul energetic.

Între cele două documente există o legătură, însă nu reprezintă același lucru.

Auditul energetic reprezintă un document mai stufos, un document prin care se auditează, expertizează o clădire existentă din punct de vedere al consumului de energie. Auditul energetic conține și recomandări privind soluțiile necesare pentru a se scădea consumul de energie aferent funcționarii clădiri.