Peste 50 de specialiști atestați sau autorizați în 2018. Continuăm?

Cel puțin 50 dintre cursanții mei au devenit în acest an verificatori de proiecte, responsabili tehnici cu execuția sau diriginți de șantier. Este mult? Este puțin? Îi las pe ceilalți să judece acest lucru.

Sigur că acesta este mai ales meritul lor, nu al meu.

Renunțați să vă mai bazați pe noroc căci în domeniul nostru nu există așa ceva: pregătirea este cea care contează.

Fie că am oferit acest ajutor prin servicii private(CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALĂ AL SPECIALIȘTILOR ÎN CONSTRUCȚII), fie prin intermediul asociațiilor profesionale, am sperat să dau un imbold specialiștilor în construcții și alții să îmi urmeze exemplul.

În țările dezvoltate formarea și pregătirea profesională realizată într-un sistem neformal reprezintă un lucru normal: specialiștii vin să își ofere experiența unor alți specialiști pentru ca mediul profesional să devină mai bună.

Nu fac acest lucru pentru bani căci calitatea de specialist atestat dar mai ales cea de asociat în cadrul unei firme de proiectare și dezvoltări imobiliare îmi aduce beneficii dar și îmi consumă cea mai mare parte a timpului.

Fac acest lucru deoarece este nevoie să creștem calitatea serviciilor ce le oferim, pentru că specialiștii trebuie plătiți la adevărata lor pregătire și pentru că este necesar să împărțim cu ceilalți din experiența noastră, să aducem o plus valoare societății.

Anul viitor îmi promit că voi reuși mai mult iar voi trebuie să faceți același lucru.

drd. ing. Marius Dorin LULEA